Kambo – Min egen personlig oplevelse med sekretet fra frøen

kambo

Hej!

Mit navn er Nicolai. og jeg har valgt at skrive dette indlæg for at ufarliggøre kamboen, og hjælpe andre mennesker med at møde kambo. Ydermere ønsker jeg også blot at dele lidt informationer om kamboen, med folk som finder den interessant. Indlægget tager udgangspunkt i mine egne oplevelser og tanker inden, under og efter en kambo session.

Kort om kambo

Kambo er sekret fra en løvfrø fra Amazonas. Sekretet er blevet brugt i mange år af Amazonas stammefolk, og de har blandt andet brugt det når de skulle på jagt, og til at holde sygdom væk med. Kamboen siges at have mange healende evner. Psykiske såvel som fysiske skavanker siges at kunne blive fjernet med kamboen. Kamboen optaget som regel gennem det lymfatiske system ved at man fjerne det øverste lag hud. Dernæst påføres kambo på underhuden, og optages på den måde.

Hvis du vil læse en mere dybdegående beskrivelse af kamboen, kan dette gøres på kambo dk

 

Inden sessionen

Jeg havde i månederne op til sessionen været let til tåre, fysisk og psykisk udmattet, og generelt bare været ked af det. Det var blevet så slemt, at jeg ikke vidste hvorfor at jeg stod op om morgenen. Jeg havde bare lyst til at lukke mig inde og forsvinde, og til tider strejfede tanken om at forlade det fysiske mig. Jeg var halvdeprimerede, og det blev kun værre for hver dag der gik. Da jeg ved en tilfældighed læste om kamboen på internettet, fik jeg en følelse af, at jeg simpelthen bare måtte prøve det. Jeg skrev mig op til en kambo session i håb om at det ville hjælpe mig med at overkomme min tilstand.

Dagene op til sessionen var jeg egentlig ikke nervøs, men jeg glædede mig derimod en smule. Jeg stolede på at det ville være godt for mig, i og med at jeg havde været tiltrukket af kamboen.

På selve dagen begyndte jeg at blive en anelse nervøs, for hvad var det jeg var gået med til? I bilen på vej over til sessionen en times kørsel væk, kunne jeg mærke hvordan at nervøsiteten begyndte at komme frem i mit system. “Hvad har jeg dog rodet mig selv ud i” tænkte jeg. Flere gange tænkte jeg også på at vende om, men nu havde jeg jo tilmeldt mig, og jeg var kørt.

Få minutter inden sessionen gik i gang

Senere hen ankom jeg til Holistisk center Århus. Jeg sad udenfor lidt, og tænkte det hele igennem. Jeg blev endnu mere nervøs. Et stykke tid efter gik jeg ud af min bil, og jeg gik op til døren. Dernæst åbnede jeg døren, og jeg blev mødt af facilitatoren med en varm og kærlig energi. Puha, det hjalp lidt på nervøsiteten! Jeg fik severet en kop te, og jeg fandt mig dernæst til rette på en yogamåtte, og satte mig til at halv-meditere, og forberede mig mentalt på hvad der skulle til at ske. Kort tid efter begyndte de andre deltagere at ankomme, og jeg fik hilst på dem. 2 af de andre havde prøvet det før, og så var der en ligesom mig, som aldrig havde prøvet det.

Vi fik snakket lidt om hvad vi forventede af sessionen, og det var super fedt at vi kunne dele det med hinanden. Det gav en hvis form for tryghed at jeg ikke var den eneste “rookie” i rummet. Nervøsiteten begyndte for alvor at komme, og facilitatoren var super dygtig, og opfangede det med det samme. Hun fik talt det ned, og gjorde at jeg følte mig tryg omkring hvad der skulle til at ske. Det hele skulle nok gå.

sessionen gik i gang

Sessionen startede, og vi fik en dybdegående introduktion til de forskellige ting vi skulle prøve. Vi skulle starte ud med nogle øjendråber, som stammer fra noget bark fra et specielt træ i junglen.  Det var frivilligt om vi ville gøre det. Navnet på dråberne husker jeg ikke. Vi fik af vide at det ville svie når det kom i øjnene, og at det derefter bl.a. ville være groundende og behageligt. I forvejen havde jeg det svært med at få væske i øjnene, men jeg fik det gjort. Da jeg fik det i øjnene gjorde det en smule ondt i 10 sekunders tid. Kort tid efter kunne jeg mærke hvordan at væsken begyndte at gøre noget ved mit system.

På min krop føltes det som om, at mine energicentre blev åbnet op, og at jeg begyndte at lande i mig selv. Det at jeg landede i mig selv, betød at jeg fik fat i noget af min sensitivitet igen, som viste sig at være godt senere i sessionen. Jeg lå med væsken i 3-4 minuters tid, hvorpå andre lå med det i længere tid.

Da det var overstået modtog vi alle en 2 liters lunken vand, som forberedelse til Kamboen. Det var svært at få drukket det, men jeg fik det meste ned. Vi fik af vide, at vi kunne tager vores negative energi i vores system og flytte dem til vandet i vores mavesæk. Senere hen i kambo-sessionen kunne vi så kaste den her vand- og negativitet op. Det gav rigtig god mening. Facilitatoren begyndte dernæst at forklare og bede os om at lave de her “dots” på os selv. Dots’ne er der hvor at kamboen påføres, og laves ved at man brænder det øverste lag hud af med et specielt værktøj. Det lyder farligt, men det føltes blot som om at man bliver nippet hurtigt.

kambo session

Jeg fik påført kambo

Kamboen blev påført på de her dots af vores facilitator.

Med det samme begyndte min puls at stige. Jeg kunne mærke hvordan at blodtrykket blev forøgede i min krop. Mit hoved begyndte at dunke en smule, og jeg fik et mærkeligt trykken i ørene. Jeg lukkede øjnene, og havde fokus på at mærke mit system. Alt føltes “sløvt” og jeg følte at jeg med det samme kom i en meditativ tilstand uden at gøre noget. Uden helt at kunne forklare hvordan begyndte det at føltes det som om at den her kambo begyndte at pille ved alle mine energicentre. Mit rod chakra og mit hara chakra fik pludselig et “stød” som gjorde lidt ondt. Jeg vidste dog at jeg i forvejen havde problemer med disse chakras, så jeg vidste at kamboen var inde og “pille” ved dem.

Jeg fokuserede dernæst på mit hjertechakra, da den var min intention til at starte med. Jeg begyndte så småt at få kvalme, og jeg lagde mit hoved over den spand som vi havde fået til at starte med. Jeg begyndte at kunne mærke en smule af den ked-af-det-hed som jeg gerne ville ind til, og jeg følte at jeg græd uden at græde. På nogenlunde samme tid, var det som om at kvalmen blev mere og mere intens. Kvalmen sad sjovt nok i hjertechakraet, da der var mange negative energier der. Jeg fokuserede på mit hjertechakra, og de følelser som gjorde ondt heri.

At give slip

Min oplevelse med healing er, at man skal acceptere en følelse 100% før at den giver slip. Det vil sige at man skal være i den, og mærke hvor ondt den gør uden at kæmpe imod. Når man med hele sin sjæl acceptere den her følelser, slipper den sit tag, for så mister den sin “power” over dig. Dette er relevant i forhold til det jeg oplevede senere hen i sessionen.

Jeg ville inderligt gerne ind til mit hjertechakra, og jeg fik intuitiv svaret på hvad noget af det var, under indflydelse af kambo. Det handlede for mig om, at jeg ikke turde elske mig selv eller andre. Jeg fortrængte min kærlighed til alt og alle, og det endte ud i at jeg gik og var halv-deprimerede. Da jeg med hele mit system indså og accepterede dette, begyndte en kærlighedsfølelse af blomstre i mit system, og jeg begyndte at fokusere på at få den styrket. Da jeg gjorde det, forsvandt kvalmen med samme! Aha!

En intelligent healingsform

Det gav mig et billede af at kamboen blot hjælper på sin egen unikke måde. Mit billede er, at kamboen kan tage de negative ting i dit system gennem opkast, men det kan også vise dig hvad der gemmer sig i dit system, så du selv kan acceptere og heale det. Sådan føltes det i hvert fald på min krop. Det var som om at kamboen sagde “HEY! Her har du noget skidt, og hvis du ikke selv acceptere det og healer det, gør jeg det for dig!”

Resten af sessionen var en af de mest behagelige oplevelse som jeg nogensinde havde prøvet, da kærligheden blomstrede i mig. Jeg turde at elske mig selv, og det føltes bare så fantastisk! Jeg sad og nød samværet med kambo i resten af sessionen. Til tider sad jeg bare og smilte for mig selv, da det havde været langt tid siden, at jeg havde følt sådan.

Da jeg kom ud i min bil, kiggede jeg tilfældigvis på klokken ved speedometeret. Der stod 2:22 og der var 2 grader. Jeg vidste at det var en lille hilsen fra mine åndelige vejledere, om at det var det rigtige for mig at prøve en kambo session.

Dagene efter sessionen

Natten efter sessionen fik jeg en helt klar drøm, som gav så meget mening. Jeg drømte at jeg i det moderne samfund og byliv ville blive mere og mere ødelagt, for til sidst at visne. I min drøm blev jeg jagtet af “bymennesker”, og jeg stod til henrettelse hvis jeg blev der hvor jeg var, som var i byerne, langt væk fra naturen. Det betød at jeg flygtede ned til et andet land, hvor jeg gemte mig i en periodee. Jeg var stadig i en by, og det var som om at jeg skulle væk derfra for ikke at blive fanget af dem som ville mig ondt. I min drøm kiggede jeg ud fra den her by på et stort bjerg med massere af store træer. Jeg vidste bare at jeg var sikker hvis jeg kom derhen!

Jeg nåede at bevæge mig i retning af naturen, og så sluttede min drøm.

Betydningen af drømmen var ret åbenlys for mig. Jeg skal ud i naturen og grounde, da jeg ellers vil visne og falde hen hvis jeg ikke tager naturen ind i mit system. På grund af den her drøm fik jeg en følelse af at naturen kalder på mig. Jeg har ikke haft en så klar drøm længe, og jeg er 100% sikker på at det skete på grund af kamboen.

Bedre dage

Da jeg vågnede var jeg utroligt udmattet selvom jeg var gået ekstra tidligt i seng dagen før. Da jeg endelig kom op, kunne jeg mærke at den kærlighedsfølelse fra kambo sessionen havde sat sig fast. Hvis blot jeg mærkede mit hjertechakra, kunne jeg mærke en følelse af kærlighed, og at alting var præcis som det skulle være. Jeg mødte ind på arbejde, og dagen føltes meget let i forhold til før sessionen. Jeg følte ikke at jeg var “nede” mere. Overall føltes dagen bare “let”, og jeg havde en dejlig dag. Jeg følte at det, at jeg havde det godt påvirkede mine kollegaer på en positiv måde.

Om aftenen lagde jeg mit til at meditere, og jeg prøvede at skabe kontakt til “kambo energien”. Med det samme mærkede jeg en intens varme, som mindede mig om det jeg følte under indflydelse af kambo. Det var super nemt at komme til den her kærlighedsfølelse i mit system, og jeg lå bare og nød den.

Dagen efter var jeg ligeså udmattet som dagen før, men samtidig føltes alt igen let. Det var igen nemt at komme på arbejde, og dagen føltes som den foregående dag. let, rolig og kærlighedsfuldt.  1 uge efter, er opskriften på mine dage den samme. Jeg er glad, og følelsen forbliver i mit system. Udmattelsen fra sessionen er forsvundet, og jeg står tilbage med følelsen af, at mit system er blevet genstartet.

Healing af fysiske skavanker

Først efter 6 dage lagde jeg mærke til at min eksem på min fod var stoppet med at klø. Jeg har tit haft problemer, og været lidt haltende på grund af placeringen af eksemen. Kløen var pist forsvundet, og min fod var blot i gang med at heale. Det var bare et ekstra plus for mig, og dog lidt spøjst at jeg slet ikke havde opdaget det.

Hvis du vil prøve kambo

Med hånden på hjertet, føler jeg at kambo er så sindssygt transformerende for krop og sjæl. Hvis du føler dig kaldet til at deltage til en kambo session, kan jeg helt klart anbefale at du giver det en chance 🙂

Den dygtige facilitator fra sessionen som jeg deltog i, kan du finde ved at klikke her. Indlægget er ikke sponsoreret, men jeg ønsker blot at dele kambo i og med, at jeg føler at den kan gøre utroligt meget for andre mennesker! Den facilitator som jeg var så heldig at have til denne session, var simpelthen med til at skabe en helt fantastisk oplevelse for mig og de andre deltagere. Derfor vil jeg gerne anbefale hende af egen fri vilje 🙂 

Inden du prøver kræfter med en kambo behandling, skal du dog lige være sikker på at dit system er klar til det. Blandt andet er det et no-go, hvis du er gravid, har diabetes eller har addison´s sygdom. Du kan se listen for de sygdomme som gør at man ikke må tage kambo ved at klikke her

Det var alt! Jeg håber at dette indlæg har hjulpet dig på den eller anden måde. Hvis du skulle have nogle spørgsmål omkring sessionen eller indlægget, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar lige nedenfor. Hav en super god dag.

 

 

 

Kambo – Min egen personlig oplevelse med sekretet fra frøen
4.2 (84%) 10 vote[s]

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*