Rod chakra – Balance, energi, sten. Her er alt du behøver at vide!

rod chakra grounding

Elementer på denne side indeholder reklamer

Her på siden finder du alt som du skal vide om det spirituelle rod chakra. Lige overfor kan du se sidens indhold, og eventuelt gå direkte til det afsnit som du gerne vil vide mere om.

 

Rod chakra betydning – hvad er rod chakraet?

Rod Chakra
Rod chakraets placering i kroppen Rod chakraet er placeret på den nederste del af rygraden ved halebenet. Rod chakraets placering er vist på illustrationen her.
Psykiske evner forbundet med chakraet De psykiske evner forbundet med dette chakra er lugte
Chakraets kendetegn Rod chakraet forbinder man med at man skal passe på sig selv, og holde fast i den person som man er.
For lidt energi i chakraet Man har svært ved at holde fast i den person som man inderst inde er. Man har svært ved at finde glæden ved at leve, og man er ofte trist og ked af det. Ydermere har man har svært ved at føler sig tryg og sikker i vores samfund. Fra et spirituelt perspektiv mangler man jordforforbindelse. Det vil sige at der er tale om en person som er urealistisk i forhold til ting såsom familie, job osv. En person med en ubalancerede rodchakra vil oftest fremstå som værende klodsede. Denne person falder måske tit, og går måske ind i ting.
Balancerede rod chakra En balancerede rodchakra er kendetegnet ved at man har en god jordforbindelse. Denne chakra støtter os i at være en intergreret del af samfundet, og den giver os tryghed og følelsen af sikkerhed i vores dagligdag. Et balanceret rodchakra viser sig også i at en person har et sundt forhold til penge. Personen er utroligt god til at omgås med andre menneske. Der er tale om en person som altid mærker efter indeni inden at personen kaster sig ud i nye projekter. Set fra et spirituelt synspunkt afspejler rod chakraet et individs jordforbindelse. Ved at en person har en balancerede rodchakra, kan pågældendes spiritualitet blomstre. Hvis rødderne går dybt i jorden, kan man vokse sig stor på samme måde som et træ kan.
overaktivt rod chakra Ved et overaktivt rod chakra vil man opleve at man har en stor tørst efter penge. Man går meget op i prestige, og man investerer mange penge i at opretholde et kunstigt image overfor sin omverden. Man kan sige at der er tale om en person som går utroligt meget op i hvad omverdenen tænker om vedkomne. Personen køber mange ting for at imponere andre, og der er altså derfor tale om en meget materalistisk person. En overaktivt rod chakra er også kendetegnet ved at man ikke har kontakt til sit emotionelle væsen. Man bærer ofte indstillingen "Kun alt jeg kan se og røre ved er virkeligt".

Rod chakra øvelser

I følgende afsnit kan du se vores øvelsesbibliotek indenfor balancering af rodchakraet. Ud fra min egen erfaring har jeg samlet de øvelse som fungerer for mig. Det er ikke sikkert at disse øvelser har samme effekt hos dig, men alligevel synes jeg at du burde give dem en chance.

 

Fysiske øvelser til balancering af rod chakra / rod chakra healing

En af de meget nemme ting som du kan gøre er at omgive dig med rødt. Tag noget rødt tøj på noget oftere, eller mal dine vægge røde. Du kan også købe nogle røde maleri som du kan pynte dit hjem med. Den røde farve stimulere nemlig rod chakraet, så hvis du omgiver dig med farven, kan du opnå mere balance ved at gå den vej. Jeg kan helt klart anbefale du køber dig rødt sengelinned.

Mentale øvelser til balancering af rod chakraet

Nedenfor finder du nogle fysiske øvelser til balancering af rod chakraet. Disse øvelser kan gøres derhjemme dagligt hvis du har behov for en god jordforbindelse, og en balanceret rod chakra. Hvis du blot bruger 10-15 minutter om dagen på at udføre nogle af disse øvelser kan du på kort tid opnå gode resultater.

Rod chakra meditation

Hvis du gerne vil balancere din rod chakra gennem en rod chakra meditation kan jeg anbefale den følgende video. Du behøver ikke at meditere vanvittigt længe for at opnå balance i dit rod chakra. Ved for eksempel blot at starte dagen ud med denne 11-minuters meditation, kan du få følelsen af at være groundet og til stede det meste dagen. Denne øvelse kan også være med til at heale din rodchakra

Visualisering til balance af rod chakraet

Rod chakraet er forbundet med jordelementet. Derfor kan du gennem øvelse og visualisering opnå kontakt til den dejlige jordiske energi.

Trin 1:
Find et sted hvor du ikke bliver forstyrret, og sæt dig til rette på en stol. Luk øjnene, og foretag dybe og langsomme vejrtrækninger.

 

Trin 2: visualiser at dit rodchakra åbner sig op, og at der kommer rødder ud af energicenteret. Disse rødder spreder sig, og graver sig ned i jorden. Visualiser gerne at dine rødder kommer til at fylde hele jordens indre. Lad alle dine negative følelser strømme ud igennem rødderne og lad dem ligge i jordens kerne. Dernæst skal du visualisere at du modtager al den energi som du har behov for lige nu igennem dine rødder. Al den negative energi har forladt din krop, og derfor har du igen plads til ny positiv energi. Træk al den gode energi op som du kan, og lad dernæst rødderne trækker sig langsomt tilbage til din rod chakra. Når dette er gjort kan du åbne dine øjne igen. Prøv dernæst at mærk hvad du føler i din krop.

Denne øvelse virker ikke for alle, men hvis den virker for dig er det bare perfekt.

Rod chakra produkter

Nedenfor har vi her på siden samlet nogle spirituelle værktøjer/produkter som kan hjælpe dig med at balancere din rod chakra.

Rod chakra sten / Rod chakra krystaller

 

Lige nedenfor finder du grounding krystaller, som du kan bruge til at balancere din rodchakra med. Vi har her på siden samlet nogle af vores favorit krystaller ud fra egne erfaringer. Inden du køber en krystal er det dog altid vigtigt at du mærker efter, om denne sten er for dig.

Sort Obsidian

black obsidian

Obsidian er en rigtig god grounding sten, som udover at grounde har yderligere virkninger. Denne sten beskytter dig også imod negativitet,  og den er god til at hjælpe brugeren af stenen med at frigøre negativ energi.

Det siges at så snart man har holdt denne sten i hånden i et minut, kan man mærke forbindelsen til jordens skønne energi. Denne sten kan købes til blot 15 kr. ved at klikke her

Apachetåre

apachetåre

Den næste gode grounding sten som vi her på siden kan anbefale er den såkaldte apachetåre. Udover at være en fantastisk grounding sten, hjælper denne sten også på mange andre fronter. Ligesom sort obsidian beskytter apachetåren brugeren mod negativ energi. Ydermere er denne sten også god til assistere brugeren i en følelsesmæssig nød. Denne skønne sten kan fås til 20 kr. her

 

 

 

Rod chakra – Balance, energi, sten. Her er alt du behøver at vide!
4.5 (89.09%) 11 vote[s]

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kundalini - Her er alt hvad du behøver at vide om kraften - Innerdance
  2. Kambo - Min egen personlig oplevelse med giften fra frøen -

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*